בשנים האחרונות, ניתן לראות שהבנייה הירוקה זוכה לביקוש הולך וגדל. אין ספק שלשיטת בנייה זו, יש יתרונות בולטים ומשמעותיים על פני שיטות אחרות. כמו כן, לצד היתרונות, יש גם חסרונות שמומלץ לקחת בחשבון. אנחנו מזמינים אתכם להמשיך בקריאת הכתבה ולקבל מידע מפורט על שיטת בנייה זו.
כמה מילים על בנייה ירוקה
מדובר על שיטת בנייה שמטרתה היא להקים מבנים תוך מזעור הפגיעה בסביבה.
השיטה כוללת 4 מרכיבים בולטים בהם:
- שימוש במינימום משאבים כאשר משתמשים במבנה - מבוצע תכנון חכם של המבנה וכל זאת על מנת שיהיה ניתן להבטיח מינימום שימוש בחשמל לטובת חימום או קירור. כמו כן, במסגרת התכנון, ניתן גם דגש לנושא התאורה הטבעית.
- תהליכי עבודה יעילים אנרגטית - כלומר יש שימוש במינימום אנרגיה על מנת להקים את המבנה.
- שימוש בחומרים נכונים - חומרי הגלם נבחרים בקפידה. יש שימוש בחומרי גלם שניתן לייצר עם פגיעה מינימאלית בסביבה וכאלה שיחזיקו מעמד למשך זמן רב וכמובן שיהיה ניתן למחזר.
- צמצום זיהום האוויר במהלך העבודות הנדרשות להקמת המבנה - פעולות הקשורות למבנה מבוצעות במפעלים מיוחדים במקום בשטח פתוח. כך אפשר להפחית באופן משמעותי את פליטת המזהמים לאוויר.
בנייה ירוקה - יתרונות
יש יתרונות שחשוב להכיר בבנייה ירוקה והראשון בהם הוא צמצום הנזק לסביבה. היתרון השני קשור לחיסכון הכספי. הוא מתבטא בשימוש נמוך יותר בחשמל גם בחורף וגם בקיץ. היתרון השלישי קשור לזמן הקמת המבנה. הוא יהיה הרבה יותר קצר בהשוואה להקמת מבנה בשיטת בנייה מסורתית רגילה. כמובן נציין שיש להפקיד את הפרויקט בידיים מקצועיות, מנוסות ומיומנות.
בנייה ירוקה - חסרונות
לצד היתרונות, יש גם חסרון אחד והוא שנדרש ידע, הבנה וניסיון בפרויקטים של בנייה ירוקה. למעשה, לא כל קבלן בנייה יודע כיצד ליישם את השיטה. כאשר שיטת בנייה זו תיושם כמו שצריך, הרי שהיא תבטיח מקסימום תועלת לכל הדיירים המתגוררים במבנה וגם לסביבה.
על כן, מומלץ לבדוק מהו היקף הניסיון שיש לקבלן וכמו כן לראות פרויקטים קודמים שהוא ביצע. מלבד זאת, נציין שחשוב לבדוק שהקבלן רשום בפנקס הקבלנים של משרד השיכון. במידה והוא רשום, הדבר יכול להראות על ניסיון בענף, בקיאות מקצועית וגם יכול להעיד על התנהלות שתהיה לא מקצועית אלא גם אמינה.
כמה מילים לסיכום
אין ספק שלבנייה הירוקה יש תרומה עצומה לחיים שלנו. על כן, מומלץ לשקול אופציה של שימוש בבנייה ירוקה. בארץ פועלות המון חברות המספקות שירותי בנייה ירוקה. מומלץ לקרוא על כל אחת מהחברות, לבדוק האם יש המלצות עליהן (תוכלו לקרוא המלצות ברשתות החברתיות בקבוצות של שיפוצים ובנייה וכמו כן בכרטיס העסק של החברה המופיע בגוגל), לבדוק את הניסיון, לראות פרויקטים, לדבר עם לקוחות החברה וכמובן לבדוק מהם המחירים המבוקשים. שיהיה בהצלחה!