כרטיס קול ממיר אות שמע אנלוגי לצורה דיגיטלית, והצורה הדיגיטלית של השמע האנלוגי מוחזרת לאות האנלוגי של כרטיס הקול כדי לתמוך בעיבוד נוסף של השמע. ממשק אודיו טיפוסי שולח למחשב מידע שמע דיגיטלי המעובד על ידי המחשב שלך באמצעות חיבור (Thunderbolt, USB, FireWire, כרטיסי PCI או PCIe מיוחדים וכו '. המחשב משמש כמארח של תוכנת כרטיס הקול, המספקת פונקציות ממשק. לעריכת אודיו.
ממשק שמע משפר את איכות הצליל על ידי מעבר למחשב ועם מספר כניסות לחיבור מכשירים והתקנים
רוב הממשקים מציעים כניסות לגיטרה, בס, מקלדת ומיקרופון [5]. כמה ממשקים מציעים עוצמת קול פקדים לזוג רמקולים אחד או יציאות אוזניות / רמקולים מרובות.
כשמדובר בממשקי שמע יש מגוון כניסות ואפשרויות פלט שונות
והן יכולות להיות פשוטות כמו ממשק שולחני דו-ערוצי עם כניסות מינימליות ומפלטים להקלטת אות אחד או שניים. מצד שני, אם אתה מפיק מוזיקלי או אמן שרוצה לחבר מכשירים חיצוניים להקלטה ממקורות שמע מרובים כגון תופים, גיטרות או מכונות r, אתה צריך ממשק שמע עם יותר כניסות ויציאות. יש מגוון רחב של ממשקי שמע המותאמים ליישומים אלה, החל ממכשירים קטנים וקומפקטיים כגון תיבת שמע USB-96 Professional ועד קונסולות ערבוב של 64 ערוצים כגון DAW Control StudioLive 64 המובנה.
בעוד שכרטיס קול מצוין לחיבור זוג רמקולי Hi-Fi להפעלת שמע דחוס
אתה צריך ממשק שמע אמין כדי להקליט, לפקח ולהפיק אודיו. אם אתה רוצה לבצע הקלטות באיכות גבוהה שבהן ניתן לשמוע את הקול והמכשירים שלך כתוצאה מכך ואתה יכול לערבב ולהשתלט על ההקלטות שלך, אתה צריך ממשק שמע. גם אם אתה מבצע הקלטות שמע פשוטות עם כרטיסי קול, טלפון נייד או מחשב, אתה עדיין צריך ממשק שמע כדי לבצע הקלטה מקצועית טובה.
כדי לבצע הקלטות מקצועיות, אתה צריך ממשק שמע שהוא הרבה יותר טוב מכרטיס קול. ממשק שמע הוא כרטיס קול חיצוני המושלם למחשבים ניידים וטאבלטים, אך יכול לשמש גם אנשים המשתמשים במחשבים שולחניים. הקלטות ידידותיות למשתמש להקלטות באיכות גבוהה הן אחד היתרונות העיקריים של ממשקי שמע על פני כרטיסי קול מובנים עם גודל פיזי גדול יותר, גישה קלה יותר ומגוון רחב יותר של סוגי קלט מאשר מכשירים מובנים.
ממשק זה מפנה אודיו מהמחשב שלך לאוזניות או לצג הסטודיו שלך
ממשק ה- Thunderbolt מסדרת Quantum מציע ברוב המערכות פחות זמן השהיה הלוך ושוב של 2 ms, המאפשר לך לעקוב אחר האודיו שלך באותו יישום שאתה מקליט. כבל שמע מחבר גיטרה, מקלדת או מכשיר חשמלי אחר לממשק (או כבל MIDI) כך שתוכל להשתמש במקלדת לשליטה במכשירים וירטואליים במחשב שלך.
אם ברצונך לחבר את הגיטרה או המקלדת לממשק שלך
ודא שלממשק שאתה קונה יש רמה של מכשיר הנקרא קלט Hi-Z. כרטיס קול לטלפון או למחשב אינו חיבור מתאים להקלטת מוזיקה באיכות גבוהה או אותות שמע אחרים. אתה יכול להקליט צליל בסיסי מכרטיס קול בטלפון שלך או אפילו מכרטיסי קול במחשב שלך, אך במובנים רבים מכשיר כרטיס קול פשוט אינו מספיק בהשוואה לממשק שמע חיצוני.
לרוב המחשבים אין פלט כרטיס קול
כלומר שמע באיכות הצרכן רחוק מלהיות אידיאלי להקלטת שמע מקצועית. אם כבר מדברים על כרטיסי קול וממשקי שמע, כרטיסי קול הם לרוב מוגבלים מאוד באיכות הצליל ויש להם קלט / פלט מינימלי, מה שהופך אותם רחוקים מלהיות אידיאליים להקלטה. כשאתה מקליט קטעים ווקאליים ושומע את הביצועים שלך מעוכבים באוזניות בשבריר של שנייה או כשאתה משתמש במקלדת MIDI או מנגן סינתיסייזרים של תוכנות שיש להם עיכוב בלחיצת כפתורים, אתה שומע איך הצליל של ממשק השמע יכול לתקן זאת.
עבור פרטים מורחבים בנושא של מקלדת שליטה ומה תפקידם של כרטיס קול ומקלדת שליטה באולפן הקלטות? עליך לגלוש לאתר audiovideo.co.il
למקליט אודיו יש שני פקדים המאפשרים לך לשנות את הצליל
בעזרת מקליט אודיו אתה יכול להקליט את הקול, הכלים ושאר הצלילים שלך באמצעות מיקרופון באייפד שלך ולהשמיע אותם עם GarageBand. ל- Focusrite Scarlett 2i2-170 יש 2 כניסות (קו המיקרופון לצלילי מכשיר ומגבר המיקרופון לאוזניות) ופלט לשליטה ברמת הרמקולים על זוג רמקולים.
כדי שזה יישמע טוב, אתה צריך ידע בתוכנה והבנה של הקלטה, ערבוב, הנדסת סאונד והפקת מוזיקה. ממשקי אודיו השתנו באופן דרמטי עם מחשבים מודרניים, תוכנות הקלטה איכותיות וזולות. הם הביאו כלי ערבוב וייצור מקצועיים לכל מי שרוצה לקחת את הזמן כדי ללמוד איך להפיק מהם את המקסימום. ממשק שמע המאפשר לך לחבר את כל מה שיש לך ולגשת אליו בכל מקום שתרצה עשוי לעלות יותר מראש, אך הוא יכול לחסוך לך שעות של אבדות פרודוקטיביות בכביש, כך שהוא שווה את ה -100 דולר הנוספים לערך בכמה כניסות נוספות.
ניתן להשתמש ב- DAW לייצור והקלטת מוזיקה
שירים, נאומים, רצועות קול של רדיו וטלוויזיה, פודקאסטים, אפקטים קוליים ומצבים אחרים בהם נדרשות הקלטות שמע מורכבות. סאונדסטרים ייצרה את אחד מקליטי הקלטת הדיגיטליים הראשונים הזמינים בשנת 1978 ובנתה את תחנת העבודה הדיגיטלית הראשונה בשנת 1978, שהופעלה אז על ידי חומרת מחשב עדכנית. לוח הממשק המחובר לחריץ ה- Unibus של PDP-11 היה ממשק האודיו הדיגיטלי (DAI), שסיפק ממשקי קלט ויציאה של שמע אנלוגי ודיגיטלי עבור מקליטים דיגיטליים של SoundStream ומקלטות אנלוגיות רגילות.