קנאביס עדיף על תרופות אחרות

פרופ' אור התחיל להשתמש בקנאביס למטרות רפואיות כבר ב-2007. הוא תומך נלהב בשימוש בשמן הקנאביס לעומת קנאביס עישון וסבור כי יש לבחון את הרחבת השימוש בקנאביס רפואי לסוגים אחרים של מטופלים.

קנאביס

ראיון מיוחד עם פרופ 'ראובן אור, מנהל מחלקת השתלות מח עצם בבית החולים הדסה עין כרם.

פרופ 'ראובן אור נחשף לתועלתו הרפואית של הקנאביס בשלב מוקדם יחסית בקריירה שלו. כמנהל המחלקה להשתלות מח עצם וסרטן אימונותרפיה בבית החולים הדסה עין כרם, הוא היה בקשר הדוק עם פרופ 'רפאל משולם, המדען שזיהה ומבודד את מרכיב ה- THC בקנאביס. "השתתפתי בהרצאות רבות, עקבתי אחר מחקריו והתקדמותו המדעית, ולמדתי ממנו", אומר פרופ 'אור. "כך הייתי מודע למחקר ולהתפתחויות המדעיות שהוא הניע בארץ ובעולם. “מאמר שפורסם במגזין מדעי החיים ב -1995, אשר סיכם את ממצאי המחקר המשותף של פרופ 'משולם יחד עם המחלקה להמטולוגיה ואונקולוגיה ילדים, שעניינה מתן THC לילדים המטו-אונקולוגיים. המאמר הציג תוצאות חיוביות מאוד לגבי השפעות החומר על מצב הילדים. "כשהמודעות לפוטנציאל הצמח התגברה, החלטנו, יחד עם פרופ 'משולם, להיות הראשונים שיתנו את ה- THC למושתלי מוח עצם".

שמן קנאביס מוביל לתוצאות טובות.

“ההחלטה לקבוע קנביס מרפא לחולי השתלת מח עצם קלה להבנה ", אומר פרופ 'אור. "חולים שעוברים השתלת מוח עצם, בין אם מבוגרים או ילדים, עוברים חלק מהטיפולים הרפואיים המפרכים ביותר המוכרים למקצוע הרפואה. רבים נחשפים למינונים גבוהים מאוד של חומרים כימיים ולעתים גם הקרנות. לכן תופעות הלוואי הן איומות ומשפיעות על מערכות רבות בגוף, כגון הפה, מערכת העיכול, השרירים, מערכת הנשימה, הכבד והכליות."

“עד שהם מתאוששים, החולים הופכים לחולים מאוד ורגישים מאוד לתרופות. כל תרופה יכול להיות קטלנית עבור אותם אם לא מנוהל באופן מבוקר, בשל הרגישות של האיברים הפנימיים. הם סובלים מכאב שלא ניתן לתאר, חוסר תיאבון, בחילות והקאות. קנביס רפואי יש פוטנציאל של belaying תופעות לוואי אלה מבלי overtaxing האיברים הפנימיים עם רעלים .”

פעולה זו של מרשם קנביס מרפא לחולי השתלות מוח עצם, החל בשנת 2007. "מכיוון שאני, כרופא, מתנגדים בתוקף לעישון, ומתנגדים לעישון על ידי מטופלים שעברו טיפולים כימיים או על ידי חולים עם מערכת חיסונית מוחלשת, בחרנו להתחיל לתת שמן חשיש על ידי טפטוף אותו מתחת ללשון. “לשיטה זו יש מספר יתרונות: אין צורך לבלוע – ובדרך כלל החולים מתקשים לבלוע; אין עישון מעורב; וטיפות ניתנות גם לתינוקות.

מצאנו כי מתן חשיש באמצעות טיפות שמן המונחות מתחת ללשון מוביל לתוצאות מצוינות ומשיג את המטרות שלנו, אשר בעיקר איזון הסימפטומים – הפחתת רמת הכאב והבחילה ושיפור המטופל הכללי של המטופל.

"ההשפעות של הצמח מרגשות אותי"

הצלחת הניסוי גרמה לפרופ 'אור להרחיב את השימוש בקנאביס מרפא במחלקות האונקולוגיות והמטולוגיות, עבור חולים המאושפזים במרכז הרפואי וכן חולים עם מרותקות בבית. פרופ 'משולם לא יכול עוד לספק את שמן הקנביס בכמויות הנדרשות, עובדה שהניעה אותו לשתף פעולה עם חברת קנאבליס, המפעילה מרכז להפצת חשיש מרפא לחולים בבית החולים.

כיום, לאחר מספר שנים של שיתוף פעולה, פרופ 'אור אינו יכול לספק נתונים סטטיסטיים לגבי הצלחת השימוש בקנאביס מרפא, משום ש"לא קיימים מחקרים מקיפים דיים, ובוודאי אין דבר המצליח ב -100% במקצוע הרפואה. עם זאת, בקרב חולים להשתלת מח עצם, שיעור ההצלחה מנקודת ההשפעה החיובית על סימפטום אחד או יותר הוא, להערכתנו, כ -70% מהחולים שלנו.

“השילוב של הרפואה הקונבנציונלית והרפואה האלטרנטיבית – כלומר, רפואה שאינה נובעת מחברות פרמצבטיות אלא מהטבע או מייצור של משהו מהטבע – היא שילוב נהדר ומיוחד. למרות שאנחנו עדיין בשלב שבו הקנביס נחשב לסם, אנו מודעים לעובדה שישנה ביקורת רבה בעניין זה."
למידע מורחב על קנאביס עדיף על תרופות אחרות יש לגלוש לאתר

“מטופלים עם בעיות פיזיות מרובות ומנגנון שלילי בדרך כלל יכולים להפיק תועלת מחומר טבעי – קנביס תרופתי. כמה תופעות לוואי יש לקחת בחשבון, לעומת תרופות אחרות, קנביס מרפא בטוח יחסית. אני מוצא את זה מרגש מאוד לראות שמשהו טבעי יכול לשפר את איכות חייהם של החולים. המטופלים אינם רואים בכך נרקוטי למרות כל ההגדרות, אלא תוספת המסייעת להם במידה רבה והם מעריכים את זה מאוד. כל מטופל מבין כי כל דבר טבעי שיכול לעזור הוא עדיף בשבילו כי הוא נחשף הרבה תרכובות כימיות. "

האם לקנאביס מרפא יש תופעות לוואי?

“אנשים עוברים לעתים רחוקות מאוד פרקים פסיכוטיים או הזיות. נתקלנו בקומץ מקרים כאלה, וכשהפסקנו את הטיפול בקנאביס מרפא, ההתרחשויות נעלמו לחלוטין ".

האם אתה חושב כי השימוש של קנאביס מרפא צריך להיות מורחב במקרים רפואיים אחרים?

“אני חושב שזה עניין מסובך. במחלקות שבהן החולים סובלים ממחלות לא כל כך מורכבות, מעמיקות יותר, יש לבצע מחקר לטווח קצר כדי לבחון את ההשפעות ולקבל החלטות. אם מישהו סובל משיגרון, ניתן לערוך ניסויים קליניים רשמיים ולברר כיצד קנביס מרפא יכול לתרום לתהליך הטיפול. למפעל יש תכונות אנטי-דלקתיות מסוימות, ולכן במחלות אלה הכרוכות במערכת החיסונית, הייתי מצפה שהעניינים ייבדקו ביסודיות רבה יותר. זה ברור כמו אור יום כי מרפאות כאב יכול לעשות שימוש קנביס מרפא אבל הייתי הולך על זה בזהירות רבה ולנסות לבחון את הנושא מההיבט של הניסוי הקליני, למרות העובדה כי אין גוף שיתמוך מחקרים, שעלויותיהן מופרזות".

מגזין קנאביס

קנאביס

תפריט נגישות